Gratis zoekertje toevoegen

U bent hier: home > antiek en kunst > kunst > beelden & bustes > open middagen barb's beeldentuin, apeldoorn

OPEN Middagen Barb's Beeldentuin, Apeldoorn

Tags: beeldentuin   beelden   workshop speksteen   boetseren   apeldoorn   veluwe   gelderland     

  • Foto 1
  • Foto 2
  • Foto 3

OPEN MIDDAGEN 2018 in Barbís Beeldentuin-Atelier op zondagmiddagen 10 juni, 2 september en 11 november a.s. van Apeldoornse beeldhouwster Barbara Pijnappel van 13 Ė 16.30 uur. De tuin vindt u aan de Fluitersweg 34 in Apeldoorn-Noord/Wenum Wiesel.
Met veel bloeiers in de tuin heeft Barbara geprobeerd een voedselrijke tuin te maken voor kleine diertjes, insecten, bijen en vlinders. De tuin is ingericht en beplant met heesters, bloemen, kruiden + fruitboompjes + struiken. Achterin de tuin is de plek voor workshops speksteen en beeldhouwplek onder de overkapping.
Er is een vijver met planten, kikkers en andere waterbeestjes. Er is een klein heuveltje met stenen en rotsplanten. In de beplanting is veel rekening gehouden met vogels, egels, bijen en vlinders en andere beestjes om voedsel in de tuin te kunnen vinden. Er hangt een insecten hotel en vogelhuisjes en er is een winter egelhuisje achterin de tuin gemaakt.

U kunt kijken naar bronzen en stenen beelden in de tuin. Er zijn figuratieve, abstracte en organische beelden. Barbara maakt bijna 30 jaar beelden en heeft veel ervaring met het bewerken van diverse materialen zoals klei, was, gips en brons en diverse steensoorten zoals marmer, franse kalksteen, serpentijn, springstone, etc. Het materiaal maakt dat het beeld daaraan wordt aangepast qua vormgeving en expressie.

Er is informatie verkrijgbaar over de 12-weekse cursus boetseren die start in september en januari + informatie over de workshops speksteen bewerken en boetseren met zelf hardende Plusklei, die gedurende het hele jaar worden gegeven op diverse zaterdagmiddagen, zie de site voor info.
Met een groep een workshop inplannen op een eigen datum is ook mogelijk.
Bij goed weer is Barbara doorlopend aan een beeld bezig, er kan iets gedemonstreerd worden en u kunt om nadere uitleg vragen. Er is alvast een kijkje te nemen in de tuin op www.barbsgallery.com. De toegang is gratis.

www.barbsgallery.com

Prijs: Gratis